Joukkuevoimistelu

Joukkuevoimistelu on taitolaji, jossa musiikki ja taidokkaat voimisteluliikkeet, kuten notkeat tasapainot, ketterät akrobatialiikkeet, korkeat hypyt ja sulavat vartalonliikkeet yhdistyvät esteettiseksi kokonaisuudeksi. Voimistelijoilta laji vaatii monipuolisia fyysisiä ominaisuuksia, kuten liikkuvuutta, nopeutta, voimaa ja kestävyyttä. Lisäksi tärkeitä taitoja ovat rytmitaju ja koordinaatiokyky.

Lajissa kilpaillaan voimisteluohjelmalla, jonka harjoittelu on keskeisessä osassa harjoittelua. Parhaimmillaan joukkuevoimisteluohjelma tuottaa katsojalle elämyksen.

Harrastus opettaa urheilulliseen elämäntapaan ja antaa hyvät valmiudet myös urheilu-uran jälkeiseen elämään. Hyvien liikuntatottumuksien lisäksi laji antaa parhaimmillaan ikimuistoisi hetkiä ja elinikäisiä ystävyyssuhteita.

Tiedustelut:

Valmennuksen koordinaattori Ella Valtonen